katarinaninnajohansson.blogg.se

Banoffee Paj

Kategori: Efterrätt// Glass

Igår gjorde jag en efterrätts paj som jag länge har velat göra och som många verkar ha testa utan jag:)
Men igår så gjorde jag en med, den var god men också väldigt söt.
Jätte enkel att göra nu
när det finns färdig karamelliserad mjölk att köpa och man sliper att koka 
den kondenserade mjölken i flera timmar.
Banoffee Paj
Recept
1 burk karamelliserad mjölk
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 st skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
 
Gör så här:
Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel och påse.
Smält smöret och blanda ihop med digestivekexen.
Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm i diameter).
Tryck rejält över hela så den blir kompakt.
Täck med folie och ställ i kylskåp så den blir kall.
Montera ihop pajen.
Täck digestivebotten med den karamelliserade mjölken (kolasåsen).
Skiva 3st bananer och fördela 2st av bananerna ovanpå.
Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare 1st skivade bananer +
krossad daim. 
Mmmmm...sött och gott
 
 

KOMMENTARER:

  • Natta säger:
    2013-02-10 | 10:45:21

    Jätte god!!

Kommentera inlägget här: