katarinaninnajohansson.blogg.se

Kokospannacotta & citrusmarinerade jorgubbar

Kategori: Efterrätt// Glass

Här kommer efterrätten jag gjorde till tjejkvällen. 
Recept 6 personer
3 gelatinblad
3/4 dl strösocker
3 dl krämig kokosmjölk
3 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
 
Citrusmarinerade jordgubbar
ca 500 g färska jordgubbar
1 msk pressad lime
2 msk pressad citron
2-3 msk strösocker
 
Garnering
kokosflingor
citronmeliss
 
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min
2. Koka upp socker , kokosmjölk, grädde och citronsaft i en kastrull.
3. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem
smälta i gräddblandningen.
Låt svalna.
4. Häll upp pannacottan i glas, ca 1 dl i varje.
Ställ dem i kylen för att stelna i minst 4 tim.
 
5. Citrusmarinerade jordgubbar:
Rensa jordgubbarna och skör dem i mindre bitar.
6. Blanda jordgubbar, lime och citronsaft samt socker.
Låt det dra i ca 20 min.
Häll av vätskan från jordgubbarna.
7. Toppa pannacottan med de citrusmarinerade jordgubbarna,
strö över lite kokosflingor och några citronmeliss blad.
 
Kommentera inlägget här: