katarinaninnajohansson.blogg.se

Jordgubb & rabarbers marmelad

Kategori: Sylt/ marmelad

Blev att göra marmelad på lite av mina frysta rabarber och jordgubbar.
Äter inte  så mycket marmelad men kan vara gott ibland 
på en macka eller på hemgjort fröknäckebröd.
 
Jordgubb & rabarbers marmelad
Recept 
3 dl rabarber, skurna i centimetertjocka skivor
½ liter jordgubbar
4 dl syltsocker
1 vaniljstång
 
Gör så här
Värm rabarber och jordgubbar( färska eller frysta, jag tog frysta) försiktigt i en kastrull tillsammans med syltsocker tills frukten blir mjuk.
Skär vaniljstång på längden och skrapa ner fröna i kastrullen.
Lägg även ner skalet.
Sjud blandningen under omrörning tills den klarar ett marmelad prov (se längre ner på sidan)
Tag upp vaniljstångsskalen, skumma av marmeladen och häll den på rena,
torra glasburkar. Låt svalna och förvara i Kylskåp
 
 
Marmelad prov
Lägg lite marmelad på en kall tallrik och dra en sked igenom.
När den inte rinner ihop igen är marmeladen klar! Lika som när du kokar gelé.
 

KOMMENTARER:

  • Anna säger:
    2013-11-19 | 18:54:36

    Den var verkligen jätte god (För det var väl den du bjöd på i månd)
    Kramis

    Svar: Du har så rätt Anna! det var allt den jag bjöd på. Kram
    Ninna

Kommentera inlägget här: