katarinaninnajohansson.blogg.se

Köttfärslimpa

Kategori: Recept: Färs

Den här köttfärslimpan är gjord på löksoppa.
Det blev en god smak på köttfärslimpan.
Köttfärslimpa
Ca 8 port.
1 kg blandfärs
2 msk potatismjöl
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
 
Löksoppa
50 gram smör
3 stora gula lökar
4 msk oxfond
2 ½ dl vatten
Salt & peppar
 
Gör så här
Förbered löksoppan först av allt så den får svalna något.
Hacka löken och fräs i stekpannan med smöret tills löken blivit mjuk och genomskinligt,
låt den steka länge på låg värme, ca 30 minuter.
Tillsätt oxfond och slå på vattnet, låt allt få bubbla ihop nån minut.
Smaka av med salt och peppar, när den är lite för salt är den perfekt.
Ta sedan av från plattan och låt svalna.
Jag mixa min löksoppa med mixerstav.
Blanda sedan ströbröd med mjölken och låt svälla,
rör ihop med löksoppan och blanda sist ner färsen. 
Smörj en ugnsplåt och forma färsen till en limpa.
Stek i ugnen ca 1- 1½ timme i 175 grader.
Använd stekskyn som bildas på plåten och sila ner i en kastrull, späd med vatten eller
buljong, lite soya en matsked vinbärsgelé och en skvätt grädde.
Smaka av med salt & peppar.
Red såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. 
 
 
Kommentera inlägget här: