katarinaninnajohansson.blogg.se

Päronpaj

Kategori: Efterrätt// Glass

Idag blev det också att göra en päronpaj till efterrätt som blev omtyckt av sambon,
den var väldigt saftig och god.
Kommer göras fler gånger.
Päronpaj
Botten
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
1 ägg
 
Fyllning
Ca 800 gram päron färska el. konserverade
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
                                           mandelspån  (hoppa jag över den här gången)
 
Gör så här
Nyp ihop ingredienserna till botten. Låt vila i kylskåp ca 30 min.
 Tryck sedan ut pajdegen i en smord form med lös botten, ca 35-40 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i ca 15 min i 175 grader.
Skala och kärna ur päronen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Rör ner vetemjöl och creme fraiche.
Lägg ut päronhalvorna i det förgräddade pajskalet. Slå på smeten.
Toppa med mandelspån.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min i 175 grader.
Pudra över florsocker och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
  
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: