katarinaninnajohansson.blogg.se

Vitlöksbröd med flingsalt

Kategori: Bröd, Buffè

 
Vitlöksbröd med flingsalt
Ett vitlöksbröd från tidningen hembakat som jag gjorde till buffebordet
på ett student kalas och 20 års kalas,
smidigt när man kan göra dom innan och frysa in.
Jag gjorde dom lite större så jag fick nog ut ca 25 st

30–34 små bröd (kan göras större)

25 g jäst

4 dl vatten
, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt

8–10 dl vetemjöl

Garnering
ca 50 g smör, smält
ca 2 vitlöksklyftor
flingsalt
färsk persilja, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 30–34 bitar eller(ca 25 bitar). Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda smör,hackad persilja och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.

 

 Kram Ninna

 

Kommentera inlägget här: