katarinaninnajohansson.blogg.se

Pannacotta med hallonmousse

Kategori: Efterrätt// Glass

Till valborg gjorde jag en pannacotta med vanilj och vit choklad och toppa med en god hallonmousse.
Jag gjorde dubbelt av pannacottan (utan den vita chokladen där tog jag bara 100g)
 och fick ut 6 mindre glas som på bilden.
Moussen räckte att göra 1 sats.
 
Pannacotta ca 4 glas
1,5 st gelatinblad
0,5 st  vaniljstång
3 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
100g vit choklad
 
Hallonmousse
1,5 st gelatinblad
200g frysta hallon (tinade)
2 st äggulor
1dl florsocker
1 dl vispgrädde
 
Garnering
hallon
citronmellis
florsocker
 
Gör så här
Pannacottan: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Snitta upp vaniljstången.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
Ta kastrullen från värmen.
Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med de urkramade gelatinbladen.
Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält.
Ta upp vaniljstången,
Häll upp i gräddblandningen i 4 mindre serveringsglas och låt stå i kylen att stelna i ca 2 timmar eller mer.
 
Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen.
Rör i resten av hallonen.
Vispa äggulor och florsocker pösigt.
Vispa grädden för sig.
Rör ner hallonen i äggvispet och vänd  ner  grädden.
Fördela moussen ovanpå pannacottan och stå kallt i minst 2 timmar.
Garnera med hallon, citronmellis och pudra över lite florsocker.
 
 
Kommer göra den fler gånger.
 
Kram Ninna
 
Kommentera inlägget här: