Rabarberpaj
Kategori: Efterrätt// Glass
Blev så sugen i Söndags på rabarberpaj.
Tog upp mina sista rabarber jag hade i frysen och gjorde en paj av.
Rabarberpaj
Recept 1 stor form
Smuldeg
100 g smör
1 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
5-6 skivade rabarber stjälkar
Ca 1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Gör så här:
1. Blanda smör, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till grynig massa.
2. Dela rabarbern i 1 cm tunna bitar och lägg i en pajform.
Strö över ca 1 dl strösocker och 1 msk potatismjöl.
Blanda runt ordentligt.
3. Strö sedan över smuldegen och ställ in i 225 grader i ca 10-15 minuter
eller till rabarbern känns mjuk.
Servera med vaniljsås