katarinaninnajohansson.blogg.se

Saffransskorpor med choklad & mandel

Kategori: Skorpor/biscotti

 
Saffransskorpor med
choklad & mandel
ca 50st
1/2 g saffran, 1pkt
75g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100g hackad mörk choklad
1 dl skalad & hackad sötmandel
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Stöt saffranet med lite socker i en mortel.
Vispa smör, socker och saffran pösigt.
2. Vispa ner äggen, ett i taget
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda ner det tillsammans med den hackade chokladen och mandeln i smeten.
Rör till en slät smet.
4. Dela degen i 3 bitar och rulla till längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 20 min.
Ta ut plåten och skär längderna i bitar på snedden.
Stäng av ugnen. Ställ tillbaka plåten och låt skorporna stå i eftervärmen tills de känns torra och knapriga
 
Hoppas dom smakar bra!
 
med vänliga hälsningar Ninna