katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Smörgåstårta

Kategori: Smörgåstårtor

Prova ett nytt recept på smörgåstårta i helgen med smak av apelsin, räkor och ädelost.
Jag äter inte annars ädelost, men det var gott i smörgåstårtan.
Smörgåstårta 
6-8 personer
27 skivor franska
borsmargarin
 
Fyllning 1
250 g räkor med skal
50-75 g sockerärter
25 g röd stenbitsrom
2 msk finhackad dill
rivet skal av 1 apelsin
1 msk av apelsinsaft
200 g färskost Naturell
½ dl majonnäs
 
 Fyllning 2
250 g räkor med skal
75 g ädelost
10 cm purjolök
25 g röd stenbitsrom
1 msk fransk senap
250 g kesella
½ dl majonnäs
 
Toppkräm
250 g kesella
½ dl finhackad dill
 
Garnering
500 g skalade räkor
ägg
sallad
gurka
tomater 
apelsin
carambolafrukt
skinka
ost
dill
citron 
vindruvor 
 
Gör så här
 Smöra samtliga franskbröd skivorna
 
  Fyllning 1 :
Skala och grovhacka räkorna.
        Grovhacka sockerärtorna.
          Blanda alla ingredienserna.
              Lägg ut 9 skivor franska på en plåt eller bricka.
      Bred ut första fyllningen på första lagret med franskskivorna
och lägg på ett nytt lager med franska.
          
Fyllning 2:
Skala och grovhacka räkorna.
Riv ädelosten grovt. Finhacka purjolöken.
Blanda alla ingredienserna
Bred ut andra fyllningen 
och lägg på den sista omgång med franska.
 
Toppkräm & garnering
Blanda kesella och dill.
Bred ut krämen ovanpå och runt tårtans sidor.
Skala räkorna och garnera efter eget tycke..