Smörgåstårta
Kategori: Smörgåstårtor
Prova ett nytt recept på smörgåstårta i helgen med smak av apelsin, räkor och ädelost.
Jag äter inte annars ädelost, men det var gott i smörgåstårtan.
Smörgåstårta
6-8 personer
27 skivor franska
borsmargarin
Fyllning 1
250 g räkor med skal
50-75 g sockerärter
25 g röd stenbitsrom
2 msk finhackad dill
rivet skal av 1 apelsin
1 msk av apelsinsaft
200 g färskost Naturell
½ dl majonnäs
Fyllning 2
250 g räkor med skal
75 g ädelost
10 cm purjolök
25 g röd stenbitsrom
1 msk fransk senap
250 g kesella
½ dl majonnäs
Toppkräm
250 g kesella
½ dl finhackad dill
Garnering
500 g skalade räkor
ägg
sallad
gurka
tomater
apelsin
carambolafrukt
skinka
ost
dill
citron
vindruvor
Gör så här
Smöra samtliga franskbröd skivorna
Fyllning 1 :
Skala och grovhacka räkorna.
Grovhacka sockerärtorna.
Blanda alla ingredienserna.
Lägg ut 9 skivor franska på en plåt eller bricka.
Bred ut första fyllningen på första lagret med franskskivorna
och lägg på ett nytt lager med franska.
Fyllning 2:
Skala och grovhacka räkorna.
Riv ädelosten grovt. Finhacka purjolöken.
Blanda alla ingredienserna
Bred ut andra fyllningen
och lägg på den sista omgång med franska.
Toppkräm & garnering
Blanda kesella och dill.
Bred ut krämen ovanpå och runt tårtans sidor.
Skala räkorna och garnera efter eget tycke..