Mangofromage med passionfrukt
Kategori: Efterrätt// Glass
Denna efterrätt gjordes för ett par veckor sedan,
den var god och inte för söt och mäktig.
Mangofromage med passionsfrukt
4-6 portioner
300 g mangokött, mogen färsk eller
frusen tinad
1-2 lime ( saften)
2 gelatinblad
2 äggulor
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
Garnering
2 passionsfrukter
mynta
Gör så här
1. Lägg mangokött och limesaft i en mixer och kör det slätt.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Vispa äggulor och socker krämigt.
Vispa grädden i en annan skål.
4. Värm upp mangomixet i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen och låt dem lösa upp sig i den varma
mangon.
5. Vänd ner mangon i äggvispet.
Vänd därefter ner grädden.
6. Fördela smeten i små fina glas, koppar eller skålar.
Låt stå i kylen minst 1tim.
7. Dela passionsfrukterna , gröp ur fruktköttet och garnera fromagen.
Avsluta med mynta.