katarinaninnajohansson.blogg.se

SAFFRANSGLASS

Kategori: Efterrätt// Glass

Saffransglass med hallonrippel
 
 
 
Saffransglass med hallonrippel
 
Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 g saffran  2 kuvert
1/2 dl grovhackade pistagenötter
 
Hallonrippel:
200 g frysta hallon
1/2 dl syltsocker
 
Gör så här
Värm hallonen i en kastrull och mossa dem samtidigt.
Sila av hallonen för att få bort kärnorna och häll i en kastrull.
Tillsätt syltsockret och koka upp hallonen och sockret i ca 3 minuter.
Häll upp i en skål och ställ i kylen så det blir kallt medan du gör resten.
 
Vispa grädden tills den bildar toppar.
Blanda ner kondenserade mjölk i vispgräddenoch blanda om.
Tillsätt saffran och rör runt.
 
När hallonrippel blivit kallt så kan du fortsätta.
Varva saffransglass och hallonrippel i en form.
Toppa med grovhackade pistagenötter.
Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 6 timmar
eller tills den ska ätas.
 
Ta fram ca 15-20 minuter innan servering.
 
 
 
Kram Ninna