katarinaninnajohansson.blogg.se

Passionspannacotta med mangosorbet

Kategori: Efterrätt// Glass

Har provat  att göra sorbet i helgen har inte gjort det förut men det var inte så svårt och gott blev det med, den här sobeten är ihop med en passionspannacotta.
Recept för 4-6 port
Mangosorbet
2 mogna mangofrukter a`300 g
2 dl socker
2 dl vatten
2 msk pressad citron
 
Gör så här:
Blanda socker och vatten i en kastrull och låt det koka ihop till sockerlag, ca 5 min.
Skala mangofrukten och skär i klyftor. Lägg fruktköttet i en matberedare eller mixer och kör till mos.
Tillsätt sockerlagen och smaka av med pressad citronsaft. Lägg mangomassan i en skål och ställ i frysen minst 5 timmar. Vispa mangomassan några gånger under infrysningen, så förhindras att det bildas iskristaller i sorbeten.
 
Passionspannacotta
3 st gelatinblad
5 dl grädde
1 dl strösocker
1 st vaniljstång
2 st passionsfrukter, urgröpt
 
Gör så här
Häll grädde, urgröpt vaniljstång, vaniljfrön och socker i en kastrull.
Låt koka upp. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
Ta upp och lägg ner i den heta gräddblandningen.
Fördela i små glas. Ställ i kylen och låt stelna.
Skeda över passionsfrukt. Servera med en kula mangosorbet och dekorera med mynta.