Cowboysoppa
Kategori: Soppa
I går planera jag matsedel för hela veckan, jag har kommit ifrån det och jag vet inte varför för jag tycker ju det är skitsmidigt att ha allt hemma när man ska börja laga maten efter jobbet. Så idag skulle jag göra något nytt som jag inte gjort förrut, är ju lite känsligt i den här familjen med mat! allt äts ju inte så jag har fått göra om recepten lite till vårat egna, men här kommer receptet på våran
Cowboysoppa

Recept 4 portioner
300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta ( hoppade över vitlöken )
3 st potatisar tärnade
1 stor paprika ( jag tog 1 riven morot i stället )
3 msk tomatpure
5 dl standard mjölk
1 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Fräs köttfärsen och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.
2. Tillsätt potatis och paprika (morot) och fräs i ytterligare några minuter.
3. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
4. Tillsätt tomatpure, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca. 15 min eller tills potatisen känns mjuk.
Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar.
Till efterrätt blev det Risgrynspudding med saftsås.
