Räksoppa
Kategori: Förrätt
Igår Lördag fick vi lite besök av Mathias och Carina, dottern med sambo och lilla barnbarnet. Kan ibland få för mig att jag ska prova på något i matväg som inte blir av i veckorna så beslöt att göra en 3-rätters tills kvällen. Så till förrätt blev det en räksoppa med lite vitlöksbröd.
Receptet är för 10 personer så det blev mycket soppa
Räksoppa

400g fint rivna morötter
2 msk rapsolja
2 l vatten (jag tog 1.5 l)
3 msk fiskbuljongpulver eller fond
500g räkost
1 dl creme fraiche
Ev salt( jag salta tills jag blev nöjd med smaken)
1 krm Cayennepeppar eller tabasco
1,2 dl dill
200g räkor, skalade
Lite vitt vin eller pressad citron( jag pressa i lite citron)
Gör så här:
1. Fräs morötter i olja i en gryta.
2. Häll på vatten och buljong eller fond(dosering se respektive förpackning). Låt koka några minuter
3. Vispa i räkost och creme fraiche och koka upp ( här lätt jag min soppa stå och sjuda lite längre). Smaka av med kryddor, ev salt och dill.(tills du blir nöjd med smaken)
4. Rör i räkorna precis innan servering. Garnera med dill.