Citronfisk
Kategori: Recept: Fisk
Här kommer ett recept på citronfisk.

Recept 4port.
500 g fiskfile, sej eller torsk
500 g fiskfile, sej eller torsk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal och pressad saft av ½ liten citron
½ - 1 purjolök
2-3 dl vispgrädde
1 dl riven ost, herrgård
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Halvtina fisken om den är fryst.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Krydda med salt, vitpeppar, citronskal och saft.
Skölj och strimla purjolöken och strö över fisken.
Häll över grädden och strö över osten.
Stek fisken i nedre delen av ugnen ca 20-30 min.
Servera med kokt potatis och någon sallad eller rotfrukter till.

Dessa ingredienser är vad som behövs i denna maträtt.

Salt, vitpeppar citronskal och saften av ½ citronen , purjolöken, grädde
och osten är nu på.

Gratinera i ugnen ca 20-30 min i 225 grader
Enklare en så här kan det nog inte bli.