Kanelsnurror
Kategori: Bullar
Kanelsnurror från tidningen hembakat,
en superbra tidning som jag tar mycket recept från.
Kanelsnurror

25-30st
50 g jäst
125 g smör, smält
5 dl mjölk, ljummen
1 dl strösocker
½ krm salt
1-2 tsk stött kardemumma
1 ägg
ca 12-13 dl vetemjöl
Fyllning
Ca 50 smör, smält
ca 2 msk mald kanel
ca 3/4 dl strösocker
Pensling
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut den med smör och mjölk.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjöl, lite i taget.
Knåda degen smidig i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord och kavla ut varje del till en rektangel.
3. Pensla degen med smör, strö över kanel och socker.
4. Vik ihop rektangeln på mitten.
5. Skär 1½-2 cm breda remsor. Skär sedan en skåra mitt i varje remsa,
men stoppa ca 1 cm från den ihopvikta kanten som håller ihop degen
så det ser ut som en "byxa".
6. Tvina "byxbenen" till snurrade längder.
7. Snurra ihop den tvinnade längden till en snurra.
Fäst änden ordentligt under bullen
8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
9. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-9 min.
Låt svalna på ett ugnsgaller.