Blåbärskaka med kokos
Kategori: Muffins//Mjuka kakor
Baka den här kakan innan semestern på frysta stora blåbär från tidningen hembakat.
Blåbärskaka med kokos
12-14 bitar
Kaka
75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
Fyllning
1 dl vispgrädde
1 ägg
½ dl strösocker
1½ -2 dl kokos
2-3 dl blåbär, frysta eller färska
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, 24-26 cm i diameter.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten samtidigt
som du tillsätter smör och mjölk, lite i taget.
Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och förgrädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden gör du fyllningen.
Fyllningen
5. Vispa grädden fluffig.
6. Vispa ägg och socker i en annan skål.
Rör ner äggsmeten och kokos i grädden.
7. Ta ut kakan ur ugnen och fördela blåbären över kakan.
Häll gräddblandningen ovanpå blåbären i ett jämt lager.
Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 20 min.
Låt kakan svalna innan den serveras