katarinaninnajohansson.blogg.se

Citronfromage med havresmul & blåbär

Kategori: Efterrätt// Glass

Ett gott recept på en god efterrätt för er som gillar citron.
Recept 4-6 portioner
Fromage
2 dl vispgrädde
3ägg
1 ½ dl strösocker
2 gelatinblad
½ dl citronsaft, nypressad
rivet skal av 1 citron
 
Havresmul
50 g smör smält
½ dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
½ tsk mald kanel
1 krm salt
 
Garnering
färska blåbär ( jag tog stora frysta... det var vad jag hade hemma)
 
Gör så här:
1. Vispa grädden löst. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan skål.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
2. Låt citronsaften koka upp i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinet  och rör ut det i den varma citronsaften.
3. Rör försiktigt ner citronsaften i äggsmeten och vänd därefter ner grädden och citronskalet
4. Fördela smeten i 4-6 portionsformar.
Ställ dem i kylen i några timmar.
5. Havresmul: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
6. Rör samman det smälta smöret med de torra ingredienserna.
 Fördela ut blandningen på plåten och grädda smulet mitt i ugnen i ca 7 minuter.
Låt svalna.
7. Strö havresmulor över fromagen strax innan servering.
Toppa med några färska blåbär.