Krämig Kasslergratäng
Kategori: Recept:Kassler
Har gjort en lite annorlunda kasslergratäng idag, än min gamla vanliga.

Ca 6 portioner
1 ½ kilo potatis
2 morötter
750 gram kassler
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
ca 6 dl grädde
salt och peppar
riven ost
Gör så här
Skala potatis, morötter, lök och vitlök. Skölj paprikan. Förbered en smord ugnsform.
Skär potatis och morötter i skivor, finhacka vitlöken och strimla paprikan.
Fräs på lök, vitlök och paprika i stekpannan på låg värme medans du skär kasslern.
Löken ska bli mjuk och absolut inte bränd. Skär kasslern i strimlor.
Varva potatis och kassler i två lager, salta och peppra mellan varje.
Blanda sista lagret potatis med den frästa löken och paprikan. Slå över 5 dl grädde.
Salta och peppra.
Gratinera i ugn i 200 grader ca 50 minuter.
Ta ut formen, riv över ost i valfri mängd och slå ev. på mer grädde om gratängen känns för torr är den fortfarande simmig så kommer den bli krämig när den är klar.
Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera 10 min till.
Ta ut formen och låt den vila ca 10 min före servering.

Rosita säger:
Låter jättegott, men blev den populär med vitlök ???? "skratt"