katarinaninnajohansson.blogg.se

Bailys Pannacotta

Kategori: Efterrätt// Glass

Känner mig lite insnöad på pannacotta tycker det är en god och lätt efterrätt
som man kan göra i olika smaker.
Här kommer en Bailys pannacotta jag gjorde till kaffet på mitt kalas,
 mer på tallriken är det ett litet glas Dufenkrooks Chili Choklad glögg
med  en pepparkaka.
 
Bailys Pannacotta
Recept 6 port
6 dl grädde
4 ½ msk socker
2 krm äkta vanilj
1 dl Baileys
3 gelatinblad
lite riven choklad till garnering
 
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, Baileys, socker och vaniljpulver i en kastrull.
Låt sjuda i nån minut men vispa hela tiden så det inte bränner i botten.
3.Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen
och rör om tills gelatinbladen löst upp helt.
4. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 5 timmar ( gärna över natten )
 innan servering.
5. Hacka eller riv lite choklad och strö över.
 
 

KOMMENTARER:

  • Anna säger:
    2013-10-27 | 15:41:45

    Du är helt otrolig Katarina...blir inspirerad utav dina efterrätter o allt annat gott du gör.
    Kram

    Svar: Tack ska du ha Anna! kul att du blir inspirerad. Kram
    Ninna

Kommentera inlägget här: