katarinaninnajohansson.blogg.se

Dulce de Leche Pannacotta med Karamelliserade Pecannötter

Kategori: Efterrätt// Glass

Blev att mumsa i sig en Pannacotta till efterrätt igår efter alla pajer.
Den görs på karamelliserad mjölk.
 
Dulce de Leche Pannacotta med Karamelliserade Pecannötter
 
Recept ca 6 portioner
Pannacotta
1 burk Karamelliserad mjölk
5 dl grädde
3st  gelatinblad
1 krm bourboun vaniljpulver
 
Gör så här
Blanda grädde, karamelliserad mjölk och vaniljpulver  i en kastrull och värm långsamt upp
medan du vispar så den karamelliserad mjölken smälter i grädden.
Det ska bara värmas upp väl, inte kokas.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma kolagrädden.
Vispa runt tills gelatinbladen löst upp helt.
Låt svalna lite och häll sedan upp i portionsformar.
Ställ in i kylen och låt stå tills de stelnat minst 6 timmar.
 
Karamelliserade Pecannötter
 100 g pecannötter
3 msk vatten
1 dl råsocker// rörsocker
1 tsk flingsalt
 
(2 dl vispgrädde till garnering) 
 
Gör så här
Rosta pecannötterna lätt i en het och torr stekpanna.
Lägg sedan undan i en skål så länge.
Blanda vatten, socker och salt i stekpannan och koka ihop
i ca 2-3 minuter tills det tjocknar lite.
Häll i pecannötterna och blanda runt mycket väl.
Låt koka ihop lite medans du rör hela tiden.
Häll upp de karamelliserade nötterna på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna helt.
När nötterna svalnat helt hacka dem grovt
 
Vispa 2 dl grädde och spritsa eller klicka på den stelnade pannacottan.
 
 

KOMMENTARER:

  • anna säger:
    2013-10-12 | 17:07:10

    Vad mycket godsaker du gör Katarina. Ser jätte gott ut.
    Kram

    Svar: Det var allt gott men det blir ju ganska sött
    Ninna

  • Sara säger:
    2013-10-12 | 17:07:23

    Mmm ser gott ut😃måste jag prova

    Svar: Det var gott
    Ninna

Kommentera inlägget här: