Pasta med fläskytterfile
Kategori: Recept: Ytterfile// fläskfile
Här kommer ett nytt recept som jag testa idag med Pasta, fläskytterfile, mozzarella, tomat och basilika. Var första gången jag prova med mozzarella i maten tyckte inte det smaka så mycket om den, får nog prova med fetaost nästa gång, för det gillar jag.

Recept ca 4 port
Ca 250 g Pasta tagliatelle
Ca 250 g Pasta tagliatelle
500 g fläsk//ytterfile
1 msk margarin
1 dl creme fraiche (jag tog 2 dl )
1 msk kalvfond på flaska ( jag tog 1,5 msk )
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater ( körsbärstomater )
1 paket mozzarella, skurna i små bitar
1 dl färsk basilika, grovt hackade

1. Putsa fläskfilen och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna
något, salta och peppra dem.
2. Stek fläskfileskivorna i margarinet tills de fått fin färg på båda sidorna.
3. Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
4. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilen med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
5. Koka pastan enligt instruktioner , och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
6. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfileskivorna, såsen och tomaterna över pastan.
Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan.
Blanda ordentligt

Smaklig måltid.......