Smörgåstårta
Kategori: Smörgåstårtor
Den här smörgåstårtan är gjord på Hönökaka och har tre lager fyllningar.

Recept
8st halvlmånar hönökaka
8st halvlmånar hönökaka
Grundröra
1 dl lättvispad grädde
2 dl creme fraiche
2 msk fryst dill
½ msk stenbitsrom
1 msk majonäs (den som vill tar i mer)
salt & peppar
Fyllning 1
400 g ishavsröra
2-2 ½ dl creme fraiche
½ liten gurka hackad i mindre bitar
½ röd lök hackad i mindre bitar
ca 1 msk stenbitsrom
Fyllning 2
1 burk tonfisk i vatten avrunnen
2-2½ dl creme fraiche
2st kokta och hackade ägg
1 tsk citronpeppar
Fyllning 3
175 g räkost på tub
1/4 dl av grundröran
2st kokta hackade ägg
Garnering
Sallad
skinka
ägg
räkor
ost
gurka
körsbärstomater
citron
dill
physalis
Gör så här
Grundröran
Vispa grädden lätt och blanda i creme fraiche, dill, stenbitsrom, majonäs,
lite salt och peppar.
Fyllning 1
Blanda Isahavsröran med creme fraiche, den hackade gurka,
den hackade rödlök och stenbitsrom
Fyllning 2
Låt tonfisken rinna av och mosa till den i en skål med gaffel,
blanda i creme fraiche de hackade äggen och citronpeppar.
Fyllning 3
Blanda räkosten med 1/4 dl av grundröran, de hackade äggen.
Gör så här
Lägg ut rörorna på hönökaksbottnarna


Täck sista lagret med grundröran,
sen är det bara att dekorera.
