Baconlindad lövbiffrullad i gräddsås
Kategori: Recept:Nötkött
Idag har vi ätit bacon lindad lövbiffrullader till middag
med en underbar god gräddsås.

Lövbiffsrullader i gräddsås
4 portioner
8st lövbiffar
8st baconskivor
½ kruka persilja( jag tog lite fryst i stället)
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Gräddsås
3 dl vatten
2 msk köttfond
½ msk soja
3 dl vispgrädde
3 msk mjöl
½ tsk salt
2 krm peppar
2 msk hackad persilja
Gör så här
1. Lägg en baconskiva under varje lövbiff och lite persilja på varje köttskiva.
2. Rulla ihop köttet till rullader och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna på hög värme i smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
3. Gräddsås:
Ta bort rulladerna från stekpannan och häll i vatten, fond och soja i stekpannan,
lägg i rulladerna och låt sjuda 15 minuter under lock. (Jag vände dom en gång och lät
som sjuda 15 minuter till.
Ta upp rulladerna ur buljongen.
4. Blanda grädde och mjöl till en redning och vispa ner i buljongen.
Koka upp såsen under omrörning.
Lägg tillbaka rulladerna och sjud 5 minuter: ( jag lät dom nog ligga i ca 20-25 minuter )
Salta och peppra. Ta bort tandpetarna och strö över persilja.
Salta och peppra. Ta bort tandpetarna och strö över persilja.



Till rulladerna servera jag potatisgratäng, grönsallad och
en tomat och- löksallad samt vinbärs gelé.


Sara säger:
Ser underbart gott ut, men jag undrar hur länge lät du köttet ligga sammanlagt, 1:a & 2:a gången?
Sara säger:
Hej! Okej😉 ska verkligen testa detta 😉 tack!
Emma säger:
Bloggadress: http://irrelevant.blogg.se
Nu ska även vi prova det här, rulladerna ligger o puttrar i såsen nu och man blir verkligen hungrig av doften! :)
Emma säger:
Bloggadress: http://irrelevant.blogg.se
Oh ja, av oss alla fyra faktiskt! Såsen var ju gudomligt god!