Philadelphiabullar i långpanna
Kategori: Bullar
Har idag testat 2 nya recept på bullar och en sort var i långpanna,
tyckte det lätt så gott och smidigt.
Den andra skulle bli en krämig Butterkaka men den misslyckades jag med
så den får jag göra om.

Philadelphiabullar
Recept 20st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm.
Smula lästen i en bunke och lös upp den med degvätskan.
2. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
Häll i vetemjölet, lite i taget och arbeta in den i degen.
Den blir ganska lös.
3. Strö lite vetemjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk i 40 min.
4. Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30x40 cm.
Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Sätt ugnen på 220 grader.
5. Blanda ingredienserna till fyllningen.
6. Gör 20 gropar( 5x4cm) i degen och fördela fyllningen i dem.
Låt jäsa i ytterligare ca 15 min.
7. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda bullarna
längst ned i ugnen i 15-20 min.
8. Låt bullarna svalna något innan du skär dem i bitar.

Dom blev inte så fina men goda, kommer att göras fler gånger.