Panerade fläskkotletter med Dragonsås
Kategori: Recept: Fläskkött, Varma såser
Idag blev det panerade fläskkotletter med en god och enkel dragonsås till middag.
Panerade fläskkotletter och Dragonsås

Dragonsås 4-6 port
3 msk smör
1 msk torkad dragon
1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 burk creme fraiche
2 msk grönsaksfond
1 msk pressad citron
salt & peppar
Gör så här
Smält smöret tillsammans med torkad dragon i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner mjölet och vispa slätt. Slå på mjölken lite efter hand och vispa hela tiden
så det inte finns några klumpar.
Vänd ner en burk creme fraiche, tillsätt fond och låt
såsen koka på medelvärme ca 15 minuter.
Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Kotletter
5-6 kotletter utan ben
mjöl
ströbröd
1-2st uppvispade ägg
salt & peppar
Gör så här
Banka ut kotletterna
Dubbelpanera kotletterna genom att första doppa dom i mjöl,
sen i ägg och sist ströbröd.
Ströbrödet har jag kryddat med salt och vitpeppar.
Stek på låg/medelvärme i rikligt med smör, för att paneringen inte ska brännas
och för att de ska bli helt genomstekta och härligt gyllenbruna
Receptet tagit från Kryddburken