katarinaninnajohansson.blogg.se

Daimcheesecake med toffeesås

Kategori: Efterrätt// Glass

Denna Cheesecake gjorde jag till kalaset i lördags och det är ju så himla bra med
cheesecake för dom kan man ju göra färdigt några dagar innan.
Gott och smidigt
Daimcheesecake
Recept till en rund form ca 25 cm i diameter
3 dubbeldaim
½ paket med digestivkex
30-50 gram smör ( jag tog 50 g )
 
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
 
1 burk karmelliserad mjölk
 
Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt.
Banka eller mixa det till smulor.
Smält smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform
med avtagbara kanter. Ställ denna svalt medan du börjar med cheesecaken.
Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
 Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.
Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorn blir fluffiga, använd den torra
vispen och vispa till ett hårt skum.
Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klar.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt
i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.
Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat.
 
Ta fram kakan 15-20 minuter innan servering.
 
 
 
Kommentera inlägget här: