katarinaninnajohansson.blogg.se

Daimglass

Kategori: Efterrätt// Glass

Gjorde även Daimglassen från Jennys matblogg i går den var god men väldigt söt.
 
 
Daimglass
5 dl vispgrädde 40%
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( ska inte kokas )
3 st dubbeldaim
1 burk karamelliserad mjölk
Choklad crunchy
 
Gör så här
Jag börja med att hacka daimen.
Vispa grädden lufftigt tills den bildar toppar, vänd ihop med den kondenserade mjölken och
vänd sedan ner den hackade daimen, vänd om med en slev så allt blandar sig. 
Öppna burken med den karamelliserade mjölken, och rör ut med 2msk grädde.
(Blir lite lättare att jobba med när den inte är så tjock)
Varva sedan glass smeten med kolakrämen= (karamelliserade mjölken) i en form.
Toppa till sist med choklad crunchyn och kolakrämen.
Plasta den innnan du ställer in glassen i frysen.
Den ska stå i minst 4 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan servering
 
 
Sött men gott i liten mängd.
 
Kram Ninna
 
Kommentera inlägget här: