Ytterfile i pepparsås
Kategori: Recept: Ytterfile// fläskfile
Idag blev det att fixa söndagsmaten vi skulle ha ätit i går.
ingen jätte avanserad mat men god.
Ytterfile med pepparsås 4 port
1putsad fläskytterfile
salt, svartpeppar
Såsen
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 ½ msk kalvfond (Konsentrerad)
1 msk kinesisk soja
2 tsk svartvinbärsgele
nymalen peppar
salt
Gör så här
Ställ ugnen på 175 grader.
Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salt och peppra med svartpeppar.
Bryn dem sedan i riktigt smör, tills medaljongerna nästan är helt genomstekta.
Använd stekskyn till att göra sås, tillsätt en msk smör i stekpannan du stekt fileen i.
Häll ner grädde, cremefraichen, kalvfonden och låt sedan sjuda upp.
Blanda i soja, gele och smaka av med salt och ev. mer peppar.
Häll över såsen på köttet och ställ in i ugnen och låt det små puttra i
25-30 min tills köttet är färdigt.
Servera med kokt potatis eller ris, grönsallad och lite
svartvinbärsgele.
Det var våran måndagsmiddag.
Kram Ninna
Anonym säger:
Ser jättegott ut Ninna ☺ kram