Chokladrulltårta med nutella
Kategori: Rulltårtor, Tårtor: Övriga tårtor
Chokladrulltårta med nutella
Ca 15 bitar
Glutenfritt
Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 äggula
1 dl nutella, rumsvarm
Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Garnering
Vispgrädde
färska bär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grade.
Fyllning: vispa smör och florsocker till en smidig smet
och vispa i äggulan.
Vänd ner nutellan till en slät smet
2. Botten: Vispa ägg och strösocker
ljust och pösigt.
3. Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver.
Vänd ner i äggsmeten.
4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper,
ca 30x40cm.
5. Grädda botten mitt i ugnen i ca 5 min.
6. Sockra över kakan med lite strösocker och stjälp upp
den på ett nytt bakplåtspapper.
Dra bort det gamla och låt bottnen svalna.
7. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
8. Förvara rulltårtan med skarven nedåt i kylen fram till servering.
dekorera med vispad grädde och färska bär.
Himla god med mycket nutella smak,
enkel att göra till fikan i sommar.
Kram Ninna