katarinaninnajohansson.blogg.se

Rabarbermousstårta

Kategori: Efterrätt// Glass, Tårtor: Övriga tårtor

Rabarbermousstårts
En god Rabarbermousstårta till sommarens fika.
 Tårtbotten:
1ägg
2äggvitor
300g mandelmassa
4 msk kokosflingor
smör
 
Fyllning:
500g rabarber skalade och delade
1 1/2 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
2 gelatinblad
3 1/2 dl vispgrädde
150g färskost
2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och äggvitor till tårtbotten i en bunke.
Riv mandelmassan grovt och blanda ned.
Tillsätt hälften av kokosen.
Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa
med resterande kokos.
Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna helt.
Ta ur kakan och diska formen.
Klä den med plastfolie och lägg tillbaka kakan.
 
Koka rabarber, florsocker och vaniljpulver till en kompott ca 10 min.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
Mixa rabarbern om den är trådig.
Krama ur gelatinbladen och lägg ner den i den varma kompotten, låt svalna något.
Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa färskost,äggulor och florsocker.
Blanda ner rabarberkompotten i smeten och vänd sist ner grädden.
Häll smeten på tårtbotten i formen.
Frys i minst 4 tim.
Låt tårtan stå i rumstemperatur minst 1 timma innan servering.
Garnera med bär,mynta och florsocker.
 
 
 
Kram Ninna
 
 
 
Kommentera inlägget här: