Mintchokladtårta med after eight
Kategori: Efterrätt// Glass
Mintchokladtårta med after eight
200g mörkchoklad
200g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2dl strösocker
3dl vetemjöl
Chokladglasyr
25g smör eller margarin
1dl vispgrädde
20 plattor after eight
Gör så här
1. Sätt ugnen på175 grader
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
3. Smält matfett i en kastrull på svag värme.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet.
Rör om då och då.
Låt svalna
4. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör om till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas.
Låt kakan bli kall.
7. Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull.
Smält på svag värme under omrörning.
Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan
9. Servera med apelsiner
Caroline säger:
Bloggadress: http://ironheart.blogg.se
Så fin tårta, den ser riktigt god ut. :)
Ellen säger:
Bloggadress: http://ellengrantz.blogg.se/
Himmel vad gott det lät!