Kyckling i krämig vitvinsås
Kategori: Recept Kyckling, Varmrätt
Kyckling i krämig vitvinsås
Testa denna rätt från Vicktorias provkök
Jag koka pasta tagliatelle och la upp allt på ett fat.
Jag minska oxå ner på vitlöken eftersom
några här hemma är lite känsliga för just vitlök.
Det var ett gott o smidigt recept
4 port
800g kyckling
salt
vitpeppar
150g bacon
2msk smör
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1msk hackad persilja
1tsk torkad timjan
1 dl vitt vin
4dl vispgrädde
1msk dijonsenap
1/2 kycklingbuljong
1dl finriven peresanost
2 stora nävar babyspenat
Gör så här:
Dela kycklingen så de blir hälften så tunna.
krydda med salt och vitpeppar och stek dom i stekpanna med smör
till dom får fin färg.
Lägg åt sidan och stek bacon lite knaprigt, lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök och stek i stekpannan med smör.
Tillsätt persilja, timjan och vin.
Låt puttra tills vinet halverats i stekpannan.
tillsätt då grädde, dijon, buljong och kyckling.
Låt puttra en stund tillsåsen tjocknat något.
Tillsätt sedan babyspenaten och låt puttra tills spenaten mjuknat.
Toppa med knapper stekt bacon och finriven permesanost
och en god sallad till
Smaklig måltid
Ninna