Snittar
Kategori: , Förrätt
Snittar
Tänkte dela med mig av snittarna jag gjorde till nyår
det blev 3 olika snittar.
1 fatet laxrullar
ca 20-25st
2 st hård kokta ägg
1 dl riven ost
1/2 dl créme fraîche
100 g färskrökt lax
1 msk senap
3 msk dill
Peppar
3 tunnbröd mjuka
Garnera med
dill
Gör så här
1.Skala och hacka äggen. Blanda ägg, ost, creme fraiche
hackad lax,senap och dill o smaka av med peppar.
2. Bred ut röran på bröden och rulla ihop.
Rulla in rullarna i plastfolie och förvara i kylen fram till servering.
Vid servering. Skär rullarna i 2-3 cm tjocka bitar.
Garnera med dill.
2. Fatet Knape med löjrom
och citronsmetana.
16st
16st rundlar, ca 6cm i diameter, av skivat
ljust formbröd.
2 msk smör
1 1/4 dl smetana (jag tog 34% créme fraîche)
1tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad schalottenlök
180g löjrom eller stenbitsrom
Färsk dill till garnering.
Gör så här
1. Stek rundlarna i smöret i en stekpanna tills dom fått
lite färg. Låt kallna
2.Vispa snabbt i hop smetana el créme fraîche
med citronskal och citronjuicen.
3. Klicka ut citoncreme fraichen på brödbitarna.
4. Garnera med schalottenlök, löjrom
och dill.
3. Fatet Smördegsnurror med spenat
och fetaost
2 st smördegsplattor
250g fryst bladspenat
200g fetaost
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
vitpeppar
flingsalt
1ägg
Gör så här
1. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper
på en plåt. Fräs hackad blad spenat, lök och vitlök.
Peppra och mosa fetaosten och blanda med den avsvalnade spenatröran.
2. Bred ut spenatröran på smördegen och rulla
ihop som en rulltårta.
Skär ca 1cm tjocka skivor.
Lägg ut skivorna på plåten och pensla över
med uppvispat ägg
och strö flingsalt på toppen.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20
minuter.
Serverades med lite bubbel till snittarna
Kram Ninna