katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Paprikasås

Kategori: Varma såser

Idag blev jag så sugen på stekt kycklingfile med en underbart god paprika sås till middag
och världens enklaste sås att göra.
Så tycker absolut att ni ska prova den någon gång :)
Recept 4 port
1st röd paprika, skuren i mindre bitar
smör
3 dl grädde
1st hönsbuljon tärning eller ca
1,5 msk kycklingfond ( Touch of Taste )
ca 2-3msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
 
Gör så här
1.Skär paprikan i mindre bitar och fräs den i lite smör i en stekpanna.
2. Tillsätt grädde, buljongen och vinägern.
3. Låt alltsammans koka några minuter.
4. Häll över i en mixer och kör till slät konsistent.
5.Sila ner såsen i en kastrull, värm och smaka av med salt
och vitpappar.
 
 
Till middagsgäster i dag var dottern och hennes familj.
 
Trevlig Lördagskväll till er alla.

Flygande Jakob

Kategori: Recept Kyckling

Flygande Jakob blev det till våra gäster igår kväll.
Flygande Jakob
Recept 4 port
1 grillad kyckling
3-4 dl  vispgrädde
ca 3-5 msk chilisås efter smak
2 tsk italiensk salladskrydda
1 paket bacon
2 dl jordnötter
1-2 bananer
salt och peppar
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
Lägg kycklingen i en smord ugnsform.
Krydda kycklingen med salladskryddan.
Vispa grädden och blanda med chilisåsen.
Salta och peppra.
Lägg bananerna uppepå kycklingen.
Bred ut gräddröran som ett jämnt lager högst upp.
Gratinera gratängen i ugnen i ca 20 minuter.
Strimla baconet och knapperstek det i en stekpanna.
Strössla över bacon och jordnötter före servering.
 
Jag serverade med ris och sallad till

Banoffee glasstårta

Kategori: Efterrätt// Glass

Igår går bjöd jag  på en Banoffee glasstårta till efterrätt.
 Jag gjorde ett misstag och det var att jag tog fram den för tidigt så den börja smälta.
Men man lär sig till nästa gång, för den var god och kommer att göras fler gånger.
Receptet hitta jag på Kryddburkens blogg
 
Banoffee glasstårta
Recept 
 
Botten
12st digestivekex
50 g smör
 
Glassen
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad, sötad mjölk
 
Topping
1 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
2 dl grädde
1 dubbeldaim
 
Gör så här
Mixa digestivkexen med smält smör och tryck ut i en rund springform
(löstagbar kant) ca 25 cm i diam.
 
Vispa grädden till glassen och rör ihop med den kondenserade mjölken.
Slå över det på digestivebotten.
Täck med plastfolie och ställ in i frysen tills den ska ätas.
 
Före servering
bred på den karamelliserade mjölken och skiva bananer.
Toppa med vispad grädde och krossad Daim.