katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Rabarberpaj med kardemumma och vit choklad

Kategori: Efterrätt// Glass

Det här receptet på rabarberpaj kommer från tidningen hembakat otroligt gott.
Gillar ni kardemumma och vit choklad tycker jag absolut att ni ska testa,
glöm inte vaniljsåsen eller lite vaniljglass till.
 
Rabarberpaj med kardemumma och vit choklad
Ca 8 bitar
 
Ca 400 g rabarber
2 msk potatismjöl
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 ägg
½ dl vispgrädde
100 g vit choklad
 
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
Ansa och skiva rabarbern i ca 1 cm stora bitar.
2. Blanda dem skurna rabarbern med potatismjölet.
3. Vispa smör och strösocker fluffigt.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vänd ner det i smörblandningen.
5. Vispa ut ägget i grädden och vänd ner det i smeten.
6. Fördela rabarben i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Fördela smeten över rabarbern och strö över vit chokladen.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna något
och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
Lycka till och hoppas det smakar bra
Kram Ninna