katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Tomteskum Pannacotta

Kategori: Efterrätt// Glass

 
Fortsätter mer med en enkel Tomteskum pannacotta nu i juletid
som också världigt enkel med få ingredienser.
 
Tomteskum Pannacotta
 
4-6 port
5 dl vispgrädde
1 påse skumtomtar
 
 
Gör så här:
Koka upp grädden.
Tag av kastrullen från plattan och klipp ner tomtarna i små bitar
(jag klippte tomtarna innan)
Rör tills dom smält.
Häll upp i formar el glas och ställ kallt gärna över natten.
 
Garnering
Spritsad grädde med lite stössel och en skumtomte.
 
 
Smaskens :)
 
Kram Ninna

Fisk med räksmak

Kategori: Recept: Fisk

 
Idag till middag blev en enkel och god fiskrätt med få ingredienser.
Fisk med räksmak
 
4 port
1 paket djupfryst fiskblock eller 600-800 g färska fiskfileér
1 ask räkost
2,5 dl creme fraiche
margarin att smörja formen med
salt
svartpeppar
rikligt med hackad dill
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. smörj en ugnsfast form.
Lägg fiskblocket el fiskfileérna i botten på formen.
Ytterst lite salt och svartpeppar på fisken.
Blanda räkosten med créme fraichen och rör i hackad dill.
Bred detta över fisken.
In i ugnen 40min för djupfryst fiskblock och ca 20-25 min för färska fileér.
 
 
Serverings förslag kokt potatis eller ris och grönsaker.
 
smaklig måltid
 
Kram Ninna
 
 

Saffransbullar

Kategori: Saffransbröd

Testade ett nytt recept på saffrans bullar i år med smör och vanilsocker fyllning
från tidningen Hembakat.
 
 
Saffransbullar
30 st
 
50g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
2 påsar saffran
150 g smör rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15-17 dl vetemjöl
 
Fyllning
75-100 g smör
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
 
Garnering
1 ägg
pärlsocker
 
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken+saffran
rör och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt smör, strösocker,ägg,salt,kardemumma och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
 
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn och
 
3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften
av strösocker och vaniljsockret.
 
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
 
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka
 
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 35 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
 
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
 
8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2
och gör likadant med den andra degbiten
 
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter.
Låt dem kallna under bakduk på ett galler
 
 
 
Kram Ninna