katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Renovering av Gillestugan

Kategori: Gillestugan

Gillestugan
Idag har jag suttit vid datorn hela dagen rensat kort från kameran lagt kort i mappar på datorn
så kom jag till mappen för gillestugan.
Så jag tänkte visa lite före och efterbilder på våran renovering av gillestugan.
Vi har satte dit ett nytt innertak, målat väggarna vita, bytt alla tak och golvlister.
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
FÖRE
 
 
EFTER
 
 
FÖRE
 
 
EFTER
 
Lite tomt på väggarn än men får ta lite i taget.
Har blivit mycket rymligare när vi bytte plats på matbordet och soffan.
Så ljust i hela rummet mot var det var förut, jag är super nöjd.
 Tack till Putte som fått jobba med det här projektet.
Min uppgift och det som jag tycker är roligast att få inreda det.
 
Här bakom bordet på väggen funderar jag  på att ha en labyrint hylla i vitt.
 
Sålde våran bruna sköna soffa och köpte en grå istället på Mio.
 
Istället för ekskänken köpte jag 3 bestå skåp från Ikea
men jag behöll min skänk för det är så bra förvaringsplats i den,
 så den satte jag under trappen 
 
Dom ända tavlorna som är uppe är från
Vee speerse
 
 
 
Det var lite från mig och våran gillestuga...
 
Kram från
en super nöjd Ninna :) :)
 
 
 
 
 
 

Cider kokt skinka med ananas

Kategori: Recept: Fläskkött

Det tar lång tid mellan varven att skriva här på bloggen, 
men här kommer ett recept på 
 
 Cider kokt skinka
6 pers.
1 1/4 kg skinka
1 stor burk ananas
Koklag
3 dl äpplecider
2 dl ananasjuice ( från burken)
3 msk kinesisk soja
1 hackad gul lök
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
1/2 tsk grovmalen peppar
2 vitlöksklyftor
 
Sås
4 dl buljong
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
salt & peppar
 
Till servering
Kokt potatis
 
Gör så här
Koka upp alla ingredienserna till
koklagen i en kastrull som rymmer
skinkan.
Stick in en kötttermometer i den tjockaste
delen av skinkan.
Lägg ner köttet i buljongen och 
täck med lock.
Sjud på svag värme tills termometern 
visar 80-82 grader, 1-1 1/4 timme
Tag upp skinkan och låt vila under tiden
såsen tillagas.
Sila buljongen .
Häll 4 dl buljong i en kastrull och
koka upp.
Rör ut mjölet i grädden och vispa ner 
i buljongen. 
Smaka av med salt o peppar.
Koka såsen i 5 minuter
Skär skinkan i tunna skivor. 
Värm ananasen lite i buljong och
servera till skinkan tillsammans
med sås, kokt potatis.
 
Smaklig måltid
Kram Ninna