katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Smörgåstårta

Kategori: Smörgåstårtor

Prova ett nytt recept på smörgåstårta i helgen med smak av apelsin, räkor och ädelost.
Jag äter inte annars ädelost, men det var gott i smörgåstårtan.
Smörgåstårta 
6-8 personer
27 skivor franska
borsmargarin
 
Fyllning 1
250 g räkor med skal
50-75 g sockerärter
25 g röd stenbitsrom
2 msk finhackad dill
rivet skal av 1 apelsin
1 msk av apelsinsaft
200 g färskost Naturell
½ dl majonnäs
 
 Fyllning 2
250 g räkor med skal
75 g ädelost
10 cm purjolök
25 g röd stenbitsrom
1 msk fransk senap
250 g kesella
½ dl majonnäs
 
Toppkräm
250 g kesella
½ dl finhackad dill
 
Garnering
500 g skalade räkor
ägg
sallad
gurka
tomater 
apelsin
carambolafrukt
skinka
ost
dill
citron 
vindruvor 
 
Gör så här
 Smöra samtliga franskbröd skivorna
 
  Fyllning 1 :
Skala och grovhacka räkorna.
        Grovhacka sockerärtorna.
          Blanda alla ingredienserna.
              Lägg ut 9 skivor franska på en plåt eller bricka.
      Bred ut första fyllningen på första lagret med franskskivorna
och lägg på ett nytt lager med franska.
          
Fyllning 2:
Skala och grovhacka räkorna.
Riv ädelosten grovt. Finhacka purjolöken.
Blanda alla ingredienserna
Bred ut andra fyllningen 
och lägg på den sista omgång med franska.
 
Toppkräm & garnering
Blanda kesella och dill.
Bred ut krämen ovanpå och runt tårtans sidor.
Skala räkorna och garnera efter eget tycke..
 
 
 
 
 

Thaikycklinggryta

Kategori: Recept Kyckling

Idag blev det kyckling igen men den här gången blev den en lätt och god thaikycklinggryta.
 Jag gillar när det är lite hetta i maten.
 
Thaikycklinggryta
4 port
3-4 kycklingfileer
Salt & peppar
2-2½ msk red curry pasta
1 tärning kycklingbuljong
4 dl vatten
½ röd paprika
½ grön paprika
½ gul paprika
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk kokosmjölk
Maizenamjöl + vatten till redning
Cashewnötter
 
Gör så här
Skär kycklingfileérna i bitar. Bryn i en het panna. Tillsätt red curry pastan.
Tillsätt en tärning kycklingbuljong och slå på vatten .
Låt koka upp på medelvärme.
Tillsätt grönsaker och kokosmjölk och låt den puttra en stund.
Red av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris och toppa med cashewnötter.
 
 
 
 
 

Blev en väldigt god gryta och enkel att göra, tycker verkligen att
ni ska prova ni som gillar thaimat.
 
 
 
 

Päronpaj

Kategori: Efterrätt// Glass

Idag blev det också att göra en päronpaj till efterrätt som blev omtyckt av sambon,
den var väldigt saftig och god.
Kommer göras fler gånger.
Päronpaj
Botten
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
1 ägg
 
Fyllning
Ca 800 gram päron färska el. konserverade
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
                                           mandelspån  (hoppa jag över den här gången)
 
Gör så här
Nyp ihop ingredienserna till botten. Låt vila i kylskåp ca 30 min.
 Tryck sedan ut pajdegen i en smord form med lös botten, ca 35-40 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i ca 15 min i 175 grader.
Skala och kärna ur päronen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Rör ner vetemjöl och creme fraiche.
Lägg ut päronhalvorna i det förgräddade pajskalet. Slå på smeten.
Toppa med mandelspån.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min i 175 grader.
Pudra över florsocker och servera med vaniljsås eller vaniljglass.