katarinaninnajohansson.blogg.se

Mitt liv, mina bakelser, min inredning

Daimcheesecake med toffeesås

Kategori: Efterrätt// Glass

Denna Cheesecake gjorde jag till kalaset i lördags och det är ju så himla bra med
cheesecake för dom kan man ju göra färdigt några dagar innan.
Gott och smidigt
Daimcheesecake
Recept till en rund form ca 25 cm i diameter
3 dubbeldaim
½ paket med digestivkex
30-50 gram smör ( jag tog 50 g )
 
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
 
1 burk karmelliserad mjölk
 
Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt.
Banka eller mixa det till smulor.
Smält smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform
med avtagbara kanter. Ställ denna svalt medan du börjar med cheesecaken.
Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
 Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.
Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorn blir fluffiga, använd den torra
vispen och vispa till ett hårt skum.
Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klar.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt
i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.
Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat.
 
Ta fram kakan 15-20 minuter innan servering.
 
 
 

Coca cola marinerad fläskytterfile med balsamicosås

Kategori: Recept: Ytterfile// fläskfile, Varma såser

I går hade vi kalas för sambon och då bjöd jag på
 marinerad fläskytterfile på Coca cola, det kommer jag göra fler gånger
och med den här balsamicosåsen, oj va god den va!
 
Coca cola marinerad fläskytterfile med balsamicosås
Marinad till fläsytterfile
1 fläskytterfile
3 dl Coca cola
3 msk soya
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 liten riven vitlöksklyfta
 
Gör så här:
Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen,
i en skål eller i dubbla fryspåsar.
Täck eller knyt ihop och ställ i kylen i minst 5 timmar.
Vänd då och då över marinaden så hela köttet täcks.
Starta ugnen till 120-140 grader ej varmluft. Stek sedan ytterfilen i en stekpanna
med smör tills den fått fin färg, ställ in köttet med termometer.
Ta ut vid 70 grader och låt vila i ugnsfolie i ca 20 minuter innan du skär upp det.
 
Balsamicosås
1-2 msk krämig balsamico
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kycklingfond konc.
Ca 200 gram phialphiaost naturell
salt och peppar
 
 
Gör så här:
Vispa ur pannan efter du stekt klart ytterfilen med balsamico - krämen och i med vattnet
och låt puttra upp, mät upp grädde, fond soya och låt puttra upp.
Sila såsen och häll tillbaka i pannan
(jag hällde det tillbaka i en kastrull eftersom jag gjorde dubbelt och inte fick plats med det i stekpannan)
red av med philadelphiaost så det blir en fin såsig konsistens låt det puttra
upp lite försiktigt smaka av med salt och peppar
och låt det stå kvar på svag värme till den ska serveras 
.
 
Servera med klyftpotatis eller potatisgratäng och en sallad.
En god och enkel bjudrätt..
 
 
 

Gratinerad skinkschnitzel i ugn

Kategori: Recept: Fläskkött

Har provat ett nytt recept på skinkschnitzel och det var super gott och enkelt,
 trodde inte det skulle gå hem här men
 det blev godkänt så det kommer göras flera gånger.
Här kommer receptet på
Gratinerad skinkschnitzel i ugn
 Ca 8 portioner
Ca 1 kg skivad skinkschnitzel
Smör till stekning
salt & nymalen svartpeppar
 
5 dl köttbuljong (egen el tärning/fond+ vatten)
1 msk soya
1 msk tomatpure`
2-3 tsk sambal oelek  ( jag tog 2 tsk )
1 dl grädde
Maizenamjöl+ vatten till redning
Ca 10st körsbärstomater
1 gul paprika
1 knippe slätbladig persilja (jag tog på lite fryst glömde köpa färsk)
 
Gör så här:
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinkschnitzlarna hastigt.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över i en ugnsfast form. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong.
Tillsätt resten av buljongen, soya, tomatpure, sambal oelek och låt koka upp.
Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för
tjockare konsistens på såsen. Häll såsen över formen med schnitzlarna.
Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.
Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är.
Strö över hackad persilja  strax före servering.
 
 
Serveras med ris och en sallad till.