Chokladdoppade cookies
Kategori: Småbröd
Väldigt goda och lätt gjorda kakor
ca 30st
125g smör rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl brun farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
1 dl hasselnötter, grovt hackade
150 g mörk choklad, grovt hackade
Garnering
150g ljus choklad
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175grader. Rör smör,vaniljsocker och brun farin poröst.
2. Vispa ner äggen ett i taget.
3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och havregryn. Blanda till en smidig deg.
Vänd ner hackade nötter och choklad.
4. Rulla till runda kulor och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
Tryck till kakorna med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 12-14 min, tills kakorna fått fin färg.
Låt dem svalna helt.
5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa undersidan av kakan i chokladen, lägg den upp och ner så att
chokladen får stelna.
Lycka till med dom goda kakorna!!