katarinaninnajohansson.blogg.se

Fransk köttgryta

Kategori: Recept:Nötkött

Här kommer ett  recept på en gryta som är gjort på nötkött.
Tycker det kan vara svårt att få till en bra smak på just nötkött.
Men det här blev en god gryta
med enkla ingredienser.
Recept 5-6 port
 
800 g nötkött ( t.ex högrev )
8 shalottenlökar (Jag tog fyra för mina var ganska stora)
1 pkt bacon
1 röd paprika
200 g champinjoner
7 dl vatten
3 msk oxfond med rödvin (Touch of taste)
2 dl vispgrädde
3 msk maizenaredning
Färsk timjan ( jag tog torkad krydda)
 
Gör så här
Skär köttet i mindre kuber, ca 2,2 cm.
Bryn köttbitarna i omgångar i en stekpanna,
salta och peppra väl innan de flyttas över till en stekgryta.
Hacka shalottenlökarna och stek dom mjuka i lite smör innan detta också hälls ner i stekgrytan.
Slå på 5 dl vatten och 3 msk oxfond.
Låt koka på svag värme i 1,5 timme.
 
Skär bacon och paprika i mindre bitar, dela champinjonerna på hälften.
Stek baconet en torr stekpanna tills det får färg ( ska inte bli knaperstekt),
flytta över till stekgrytan.
Stek sedan paprika och svamp i en stekpanna och flytta över detta också till stekgrytan.
Häll på 2 dl vatten till och fortsätt koka i 20-30 minuter.
 
Häll i grädde och red av med maizena när grytan börjar bli klar och köttet är mört.
Smaksätt med lite timjan, ev mer fond, salt och peppar.
Servera med kokt ris

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2013-05-16 | 21:52:15

    Gjorde den igår och den blev supergod :)

Kommentera inlägget här: