katarinaninnajohansson.blogg.se

Fetaost fyllda biffar

Kategori: Recept: Färs

Har gjort fetostfyllda biffar till mig och vanliga biffar till dom andra familjemedlemmarna.
Gräddsås, potatis, lingonsylt och inlagd gurka. En riktig husmankost är inte dumt i bland.
 
Recept på Fetaostfyllda biffar 
400 gram blandfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 ½ dl mjölk
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 ½ krm vitpeppar
ca 1 msk råriven lök
½ pkt apetina fetaost ( delad i mindre bitar)
Gör så här:
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk.
Låt det svälla i ca 10 minuter.
Rör sedan ner ägg, salt,peppar, lök.
Lägg i köttfärsen och sist i den delad  fetaosten och blanda runt.
Färdiga att formas till biffar och stekas.
 
Gräddsås 4 port
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1,5 msk kalvbuljong flytande koncentrerad
1 dl matalgninggrädde
1 nypa(or) salt
1 nypa(nypor) svart peppar malen
lite soya 
Gör så här:
Smält margarinet sakta i en kastrull.
Vispa ner mjölet och låt det skumma ihop på botten utan att det tar färg.
Ta av kastrullen från plattan och vispa mer mjölk och buljong på en gång.
Låt såsen koka upp och koka 3-5 min.
Tillsätt matlagningsgrädde och låt såsen koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Ha i lite soya för att få lite färg.
Servera såsen  till biffarna och potaisen.
 
Inlagd gurka 
1 färsk gurka
2 msk ättiksprit
2 msk socker
1 dl vatten
½ krm vitpeppar
1 krm salt
persilja

Gör så här
Skär gurkan i tunna skivor.
Blanda till lagen i en skål.
Lägg i gurkskivorna.
Strö över rikligt med hackad persilja.
Låt gurkorna ligga i lagen någon timme innan de serveras.
Smaklig måltid.....
 
 
Kommentera inlägget här: