katarinaninnajohansson.blogg.se

Helstekt Kyckling i ugnen

Kategori: Recept Kyckling

Till middag i dag blev det en hel ugnstekt kyckling, var länge sedan jag gjorde det.
Passa på att prova en ny marinad till kycklingen och en
kall mild yoghurtsås.
Jag är inte jätte förtjust i honung som det nu skulle vara i den här kalla såsen, 
men det blev en ganska god sås ändå som passade bra till den här rätten.
Receptet är tagit från kryddburken.
Kyckling i ugnen 4 port
1 hel färsk gårdskyckling
Marinad
½ dl raps olja
1 pressad citron
1 msk tomatpure
½ msk sambal olek
2-3 tsk D´Elidas chilisås
Chiliflakes
salt & peppar
 
Gör så här
Skölj kycklingen i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper.
Skär över bröstbenet och vik ut kycklingen.
Lägg i en smord ugnsfast form med skinnsidan uppåt.
Blanda ingredienserna till marinaden och pensla hela kycklingen.
Ställ in i het ugn ca 225-250 grader och låt steka 15-20 minuter.
Sänk värmen till 175 grader och pensla kycklingen ytterliggare någon gång
och ställ in  i ca 40-45 minuter till.
 
Mild yoghurtsås
2 dl turkisk el. grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
Salt & peppar efter smak
 
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera med
sallad  och ris.
 
 
Här har jag skurit bort allt löst skinn, delat och marinerat kycklingen.
 
Kycklingen klar efter ca 65 minuter i ugnen.
 
 
 
Kommentera inlägget här: