Budapestrulle
Kategori: Tårtor: Övriga tårtor
En god och enkel tårta att bjuda på

Budapestrulle
1 botten
6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g mixade/ fint hackade hasselnötter
2 msk kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver
Fyllning till 1 rulltårta
4 dl vispgrädde
1-2 burkar konserverade mandariner
Gör så här
Vispa äggvitor hårt, fortsätt vispa medans sockret tillsätts lite i taget.
Mixa hasselnötterna smått och blanda dem med mjöl, marsanpulver och kakao.
Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet.
Fyll en sprits med en tjock tyll. Spritsa ut smeten på ett
bakplåtspapper ifrån ena långsidan till den andra
eller så brer du bara ut smeten över bakplåtspappret.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 18 min.
Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper när kakan är klar och dra loss
bakplåtspappret som tårtan gräddats på. Låt svalna.
Vispa grädden och bred den över botten och placera ut det avrunna mandarinerna.
Rulla tårtan från den ena kortsidan till den andra.
Garnera
Sikta över florsocker och kakao, smält mörk choklad,
vispad grädde och några mandarinklyftor om man vill.
