katarinaninnajohansson.blogg.se

Citronmazarinrutor med glasyr

Kategori: Muffins//Mjuka kakor

I torsdags kväll  baka jag dessa mazarinkakor och tog med till fredags fikat på jobbet.
Jag tycker det blir så fräscht med citron i.
Citronmazariner med glasyr
25-30 bitar 
2 ägg
3 ½ dl strösocker
1 citron, rivet skal+ 2-3 msk citronsaft
125 g mandelmassa
2 bittermandlar malda
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 g smör, smält
 
Glasyr
4 dl florsocker
2-3 msk citronsaft
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten.
Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör.
Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 min.
Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda florsocker och saften från citronen
till en bredbar glasyr.
5. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant.
Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor. 
 
Kommentera inlägget här: