katarinaninnajohansson.blogg.se

Förätten nyår-14

Kategori: Förrätt, Nyår

Förätten till nyåret blev en liten sallad med lufttorkat kött, provade med två olika köttsorter.
Har aldrig ätit det förut men någon gång måste vara den första.
 
Lufttorkat kött med rucola och parmesan
Ca 6 port
12 skivor Bresaola
12 skivor Prosciutto cotto
Ca 40 g rucola sallad
1 dl hyvlad parmesan ost
1 dl pinjenötter
olivolja
nymalen svartpeppar
 
Gör så här
Skölj rucolan. Skaka av i durkslag
Värm en stekpanna och rosta pinjenötterna någon minut
så att de får lite ljus brun färg.
Förbered sex tallrikar.
Fördela köttskivorna underst och rucolan över.
Strö över parmesanosten.
Strö över pinjenötter.
Ringla över olivoljan.
Ta några varv med svartpepparkvarnen överst.
 
Ska försöka hinna lägga ut varmrätten och desseren i morgon.
Kommentera inlägget här: